Fota analogt är fotograferandets motsvarighet till att meta

January 19, 2014  •  Leave a Comment

Kommer ni ihåg Pelle på Saltkråkan ?

Han brukade meta även om han inte hade mask just för att målet inte nödvändigtvis var att få fisk.

Lite så är det nästan med mitt analoga fotograferande.

Imorse gav jag mig ut, trots att vädret och ljuset inte gav den minsta inspiration, tillsammans med min gamla Hasselbladare laddad med Ilford HP5Plus, en klassisk svartvit film. Åkte ut till Brevik en bit utanför Åkersberga som på något vis blivit min speciella tillflyktsort när jag snabbt vill komma "ut i naturen".

Efter 2-3 timmar i halv snöstorm återvänder jag hem i full harmoni. Inte det minsta frustrerad över att jag kanske inte åstadkommit några särskilt minnesvärda bilder men mentalt återhämtad. 

För att fortsätta denna analogi med fiske skulle man kunna likställa endel av mitt digitala fotograferande med trollingfiske eller kanske laxfiske, dvs. ganska actionbetonat medan detta analoga fotograferande de är ren terapi. 

 

On the rocks

Is-skägg

Vid Trälhavets strand

My friend "Hassie"Hasselblad 500c/m with family


Comments

No comments posted.
Loading...

http://www.flickr.com/photos/gunfire/

Instagram

Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June July August (1) September October November December (3)
January (4) February March (1) April May (1) June (1) July August September October November December
January February March April May (1) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December